V národnom parku pašeráci usmrtili 250-300 slonov

NETKY.SK • 17 Február 2012, 07:42 • 2 min
V národnom parku pašeráci usmrtili 250-300 slonov

V národnom parku pašeráci usmrtili 250-300 slonov - Krimi Banda pašerákov v národnom parku Bouba N'Djida v africkom Kamerune usmrtila 250-300 slonov, pričom len v januári prišlo o život približne 150 hrubokožcov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP

slovakia

left justify in out

img

Banda pašerákov v národnom parku Bouba N'Djida v africkom Kamerune usmrtila 250-300 slonov, pričom len v januári prišlo o život približne 150 hrubokožcov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra APA.
      Masaker trvá niekoľko mesiacov. Za útokmi je skupina zhruba 50 ozbrojencov, uviedlo internetové vydanie denníka Cameroon Tribune, vychádzajúce vo francúzštine. Zvieratá sú zabíjané kvôli drahocennej slonovine.
      Počet usmrtených zvierat je preto tak alarmujúci, lebo celková populácia slonov v národnom parku sa už pred začiatkom zabíjania odhadovala len na 400 kusov.
      Podľa kamerunského denníka pochádza banda pytliakov zo Sudánu a operuje z územia Čadu. Situáciu komplikuje, že pašeráci spolupracujú s miestnym obyvateľstvom v severnom Kamerune. Domácim nechávajú telá mŕtvych slonov.
      Nedávno sa na území v okolí národného parku ponúkali na predaj väčšie množstvá slonieho mäsa. Španielsky denník El País v súvislosti s touto témou uverejnil fotografiu zabitého slona s odťatým chobotom a odstránenou prednou časťou hlavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona