V Národnom onkologickom ústave skončil Dolinský, novým šéfom je Valocký

NETKY.SK • 29 November 2016, 09:50 • 2 min
V Národnom onkologickom ústave skončil Dolinský, novým šéfom je Valocký

BRATISLAVA - Národný onkologický ústav (NOÚ) v Bratislave povedie Jozef Valocký, ktorý je aj poslancom Národnej rady SR za Smer-SD. Osem rokov stál na čele nitrianskej fakultnej nemocnice. Doterajší riaditeľ ústavu Jozef Dolinský bude šéfovať projektu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava. Vedením nitrianskej nemocnice bude poverený Kamil Koleják. TASR o tom dnes informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený, že tak Jozef Valocký, ako aj Jozef Dolinský a Kamil Koleják sa úspešne zhostia svojich nových pozícií v prospech našich pacientov, ako aj zdravotníckych pracovníkov. Rád by som všetkým poďakoval za doterajšiu prácu a zaželal veľa úspechov a dostatok energie pri plnení týchto nových úloh," povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD).

 

Dolinský sa šéfom tímu zodpovedného za prípravu a realizáciu novej nemocnice stane od decembra. Pracovať bude na ministerstve v priamej pôsobnosti Druckera. "MZ SR má záujem využiť bohaté manažérske skúsenosti MUDr. J. Dolinského pri príprave a realizácii novej Univerzitnej nemocnice Bratislava, kde posilní najužší pracovný tím," doplnil Drucker. Dolinský sa na novú výzvu teší. Verí, že čoskoro bude nová nemocnica pripravená prijímať pacientov.

 

Valocký, ktorý doteraz šéfoval nitrianskej nemocnici, berie NOÚ ako manažérsku výzvu. "Mimoriadne mi záleží na tom, aby sa toto zariadenie aj naďalej profilovalo ako pracovisko, kde sa poskytuje špičková zdravotná starostlivosť na tej najvyššej úrovni," povedal. V kresle riaditeľa nemocnice ho zatiaľ nahradí doterajší prednosta neurochirurgickej kliniky Kamil Koleják, ktorý nemocnicu už v minulosti viedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona