V Národnom onkologickom ústave sa pre krádeže onkoliekov začal dohľad

NETKY.SK • 29 Január 2016, 14:19 • 2 min
V Národnom onkologickom ústave sa pre krádeže onkoliekov začal dohľad

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) prešetruje poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave. Dôvodom sú krádeže onkoliekov. Potvrdila to hovorkyňa úradu Soňa Valášiková.

slovakia

left justify in out

"ÚDZS dňa 21. januára 2016 sa začal výkon dohľadu nad správnym poskytovaním zdravotnej starostlivosti v NOÚ. O výsledku bude ÚDZS informovať až po jeho ukončení," uviedla pre TASR. Úrad bude podľa jej slov posudzovať najmä správnosť indikácie lieku a dávky a záznam o podaní lieku v predpísanej dávke.

 

Na začiatok dohľadu upozornil na blogu na sme.sk lekár Bratislavského samosprávneho kraja Valerián Potičný (SDKÚ-DS). Že by dohľad niečo odhalil, neočakáva. Poukazuje, že sa budú kontrolovať len papiere a nie pacienti.

 

Pre krádeže liekov obvinili deväť osôb. Šiesti z nich boli zamestnancami nemocnice, z NOÚ ich prepustili. Na podozrivú manipuláciu s liekmi na oddelení, kde sa pripravujú pred ich podaním pacientom, upozornili riaditeľa NOÚ Jozefa Dolinského zamestnanci koncom októbra. Ten sa obrátil na políciu, ktorá začala trestné stíhanie pre krádež. NOÚ odmietol, že by došlo k ohrozeniu pacientov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies