V nápravnom zariadení nik nebol, povedala polícia po kontrole zariadenia

NETKY.SK • 11 September 2016, 10:02 • 2 min
V nápravnom zariadení nik nebol, povedala polícia po kontrole zariadenia

BRATISLAVA - Sobotňajšia (10. 9.) policajná kontrola v galantskom resocializačnom centre, v ktorom má údajne dochádzať k zneužívaniu dievčat, skončila bez výsledku.

slovakia

left justify in out

"V zariadení sa nik nenachádzal," informovala TASR trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

 

Policajti preto kontaktovali riaditeľa centra. "Ten povedal, že zverenci a zamestnanci sa nachádzajú na terapeutickom pobyte v Chorvátsku," uviedla Linkešová. Zariadenie obvinenia odmietlo.

 

"Policajná akcia spočívala v zaklopaní na bránu dvoma policajtmi v civile, ktorí následne odišli," napísala strana SaS na svojom profile na Facebooku. Prípad chce naďalej sledovať. Liberáli na možné zneužívanie detí upozornili.

 

Linkešová pripomenula, že matka maloletej Natálie, ktorú mal podľa poslankyne Národnej rady SR Natálie Blahovej (SaS) sexuálne zneužiť terapeut centra, podala v minulosti trestné oznámenie na zamestnanca. "Vyšetrovateľ v Galante vykonal procesné úkony a v zmysle zákona uznesením trestné stíhanie koncom novembra 2015 zastavil, nakoľko skutok nebol trestným činom. S postupom polície vo vyšetrovaní sa stotožnil aj dozorujúci prokurátor," uviedla hovorkyňa.

 

Trestné oznámenie matky mladistvej Natálie prijala polícia podľa nej i minulý týždeň. Píše v ňom, že ako matka nemôže navštevovať s dcérou lekárov a tým je zanedbaná jej lekárska starostlivosť. "Je potrebné však uviesť, že mladistvá je v zariadení umiestnená na základe rozhodnutia súdu," povedala Linkešová.

 

Matka podľa hovorkyne podala na súd návrh na predbežné opatrenie na zrušenie výchovného opatrenia. Súd jej návrh uznesením v septembri 2015 zamietol. Nezistil okolnosti, ktoré by nasvedčovali tomu, že bez okamžitého zásahu súdu by boli ohrozené pomery mladistvej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies