V najväčšej ZOO v Indonézii uhynula samica orangutana

NETKY.SK • 27 September 2013, 07:40 • 2 min
V najväčšej ZOO v Indonézii uhynula samica orangutana

SURABAYA - Dvanásťročná samica orangutana, ktorý patrí k ohrozeným druhom, je zatiaľ posledným zvieraťom, ktoré uhynulo v najväčšej zoologickej záhrade v Indonézii. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Orangutaniu samicu menom Nanik našli uhynutú v sobotu v karanténnom stredisku surabayskej ZOO na indonézskom ostrove Jáva. Hovorca zoologickej záhrady Agus Supangkat uviedol, že Nanik, ktorá v posledných dvoch mesiacoch strácala chuť do jedla, premiestnili do karanténneho zariadenia pred dvoma dňami, aby sa tam podrobila intenzívnej liečbe pečene a čriev. Nanik previezli do ZOO na Jáve pred 7 rokmi, keď ju zhabali neoprávnenému majiteľovi. Supangkat dodal, že za mesiac uhynie v ich ZOO v priemere 20 zvierat.

Zoologickú záhradu v Surabayi dlhodobo sužujú problémy, ako sú nekontrolované rozmnožovanie zvierat, nedostatok finančných prostriedkov na starostlivosť o zvieratá a podozrenie, že niektorí pracovníci ZOO sa podieľajú na nezákonnom obchode so zvieratami. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona