V najťažších hmotnostiach zlato pre Asahinovú a Tušišviliho

NETKY.SK • 26 September 2018, 20:30 • 2 min
V najťažších hmotnostiach zlato pre Asahinovú a Tušišviliho

BAKU - V najťažších hmotnostiach vybojovali na džudistických majstrovstvách sveta v azerbajdžanskom Baku zlato Japonka Sarah Asahinová a Gruzínec Guram Tušišvili.

slovakia

left justify in out

V konečnej medailovej bilancii jednotlivcov zvíťazilo Japonsko so 16 cennými kovmi (7-5-4) pred Južnou Kóreou 2-0-1 a Francúzskom 1-1-2.

Finále žien nad 78 kg veľkú reklamu džudu neurobilo. Ani jedna nebola schopná dotiahnuť nejaký chvat a o titule sa tak rozhodlo až v 2:24 predĺženia po treťom napomínaní Kubánky Idalys Ortizovej. Aj víťazná Japonka Asahinová mala dve šidá a tiež blízko k diskvalifikácii za hansoku make, rozhodca však pasivitu prisúdil Kubánke, zlatej na OH v Londýne, striebornej v Riu, bronzovej v Pekingu, dvojnásobnej majsterke sveta. Japonka patrí v 21 rokoch medzi mladšiu generáciu, vlani na MS v Budapešti získala striebro.

Oveľa viac strhlo divákov mužské finále +100. Gruzínec Guram Tušišvili zdolal na ippon po seoi nage Azerbajdžanca Ušangi Kokauriho štyri sekundy pred vypršaním normálneho štvorminútového času. Kokauri sa vyznamenal už vo štvrťfinále, keď pokoril Čecha Lukáša Krpálka, zlatého na OH v Riu, na ippon. Napokon pre Krpálka nezostala ani medaila, v súboji o bronz prehral v 1:39 min predĺženia po chvate sumi gaeši Mongolca Ulziibajara ohodnotenom waza-ari.

 

Finálové výsledky

nad 78 kg: Sarah Asahinová (Jap.) - Idalys Ortizová (Kuba) ippon, 3. Larisa Cericová (Bosna a Herc.) a Kayra Sayitová (Tur.)

muži

nad 100 kg: Guram Tušišvili (Gruz.) - Ušangi Kokauri (Azerb.) ippon, 3. Hisajoši Harasawa (Jap.) a Duurenbajar Ulziibajar (Mon.)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies