V najnovšom rebríčku Consumer Reports je najspoľahlivejšou značkou Audi

NETKY.SK • 23 Február 2016, 21:56 • 2 min
V najnovšom rebríčku Consumer Reports je najspoľahlivejšou značkou Audi

DETROIT - V najnovšom rebríčku amerického časopisu Consumer Reports sa najobľúbenejšou a najspoľahlivejšou značkou v USA stalo Audi. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Audi suverénne zvíťazilo aj napriek emisnému škandálu koncernu Volkswagen, ktorého je súčasťou. Šéf testovania vozidiel časopisu Jake Fisher vysvetlil, že pri zostavovaní rebríčka nehodnotia čestnosť výrobcu, pracovné podmienky ani iné postupy, jedinými kritériami sú výsledky testov na ceste, informácie od kupcov a spoľahlivosť vozidiel.

 

Na ďalších miestach sa nachádzajú Subaru, Lexus, Porsche, BMW, Mazda, Buick, Toyota, Kia a Honda. Buick je tak jedinou americkou značkou, ktorá sa dostala do prvej desiatky. Päťku najhorších značiek tvorí Fiat, Jeep, Mitsubishi, Land Rover a Chrysler. Do rebríčka sa nedostali značky Alfa Romeo, Jaguar, Maserati, Ram, Smart a Tesla. Automobilky totiž musia v USA predávať aspoň dva modely a Consumer Reports musí od zákazníkov zozbierať dostatok údajov.

 

V segmente malých áut zvíťazila Honda Fit (Jazz), v kompaktnej triede Subaru Impresa, v strednej triede už piatykrát vyhrala Toyota Camry a vo vyššej strednej triede Chevrolet Impala. V kategórii malých SUV bol víťazom Subaru Forester a Kia Sorento medzi strednými SUV. Luxusný segment prevalcoval Lexus RX, najlepším minivanom sa stala Toyota Sienna a v kategórii pickupov si vavríny odniesol Ford F-150.

 

Consumer Report anonymne kupuje autá a vykonáva s nimi 50 rôznych testov, vrátane brzdenia, handlingu a spotreby. Automobilová brandža pozorne sleduje tento rebríček, keďže časopis patrí medzi popredných poradcov pri kúpe vozidiel v USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies