V najnovších verziách Windowsu Skicár nenájdeme: Microsoft s ním už nepočíta

NETKY.SK • 25 Júl 2017, 12:25 • 2 min
V najnovších verziách Windowsu Skicár nenájdeme: Microsoft s ním už nepočíta

Spoločnosť Microsoft už do najnovších verzií Windowsu nebude programovať MS Paint, ktorý je známy ako Skicár.

slovakia

left justify in out

Skicár je pravdepodobne najznámejší bitmapový editor. Mnohí z nás na ňom „vyrastali“. V súčasnosti však už neplní požiadavky grafikov a po 32 rokoch sa definitívne vyradí z ponuky Windowsu.

 

Microsoft už minulý rok avizoval, že do Skicáru doplní možnosť práce s 3D objektmi. Nakoniec sa však radšej priklonili k tomu, že ho úplne odstráni a už s ním nebude do budúcna počítať. Presný termín, kedy bude program definitívne vymazaný spoločnosť neoznámila.

 

Skicár fungoval od samého začiatku Windowsu v roku 1985 a prešiel viacerými zmenami v snahe prispôsobovať sa aktuálnym trendom. Nikdy však nebol plnohodnotným grafickým programom. Momentálne ho využívali väčšinou len umelci, ktorí s jeho pomocou do svojich diel vkladali dávku recesie.

 

MS Paint vedel často pomôcť aj s drobnými úpravami fotografií, napríklad pri rýchlom orezaní, prípadne zmenšení. Väčšine ľudí však zostane v spomienkach ako istý druh kreatívnej zábavy z čias, kedy počítače začínali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies