V najdlhšom rozstrele histórie bolo 42 nájazdov

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 09:52 • 2 min
V najdlhšom rozstrele histórie bolo 42 nájazdov

MINSK - Podľa pravidiel hokejových majstrovstiev sveta musí mať každý zápas víťaza. Tieto regule platia len v posledných rokoch, prvýkrát ich zaviedli v roku 2007 na šampionáte v Moskve.

slovakia

left justify in out

Rok predtým sa mohli stretnutia skupinovej fázy skončiť aj remízou. Vyraďovaciu fázu zaviedli do programu majstrovstiev sveta v roku 1992 v Prahe a Bratislave a odvtedy v nej rozhodujú aj predĺženia či samostatné nájazdy. Vôbec prvý rozstrel samostatných nájazdov bol v semifinále MS 1992 v Prahe medzi Česko-Slovenskom a Fínskom, severský tím napokon vyhral súboj 3:2 vďaka víťaznému nájazdu Jarkka Varvia a postúpil do finále.


Najdlhší rozstrel samostatných nájazdov sa zrodil 21. novembra 2010, keď hráči tímov nemeckej DEL Straubingu a Mníchova absolvovali 42 nájazdov, teda každé mužstvo po 21. V NHL držia rekord ešte od roku 2005 New York Rangers a Washington s celkovo tridsiatimi pokusmi. Na medzinárodnej scéne pod hlavičkou IIHF videli diváci najviac kôl rozstrelu 3. januára 2002 v zápase MS do 20 rokov medzi Bieloruskom a Francúzskom. Východoeurópsky výber rozhodol v trinástej sérii pokusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona