V Myjave zúžia káder, na jar chcú zabojovať o Európu

NETKY.SK • 18 December 2016, 18:08 • 2 min
V Myjave zúžia káder, na jar chcú zabojovať o Európu

MYJAVA - Futbalisti Spartaka Myjava obsadili 6. miesto v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže 2016/2017.

slovakia

left justify in out

"Kopaničiari" nezvíťazili v ostatných siedmich kolách Fortuna ligy (bilancia: 0-3-4), naposledy naplno zabodovali pred dvoma mesiacmi: 15. októbra zdolali doma FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0 v rámci 12. kola. Spomenutá negatívna séria nezostane v klube bez odozvy. Počas zimnej prestávky sa v myjavskom mužstve očakávajú zmeny.

 

"Chystáme sa zúžiť káder. Čaká na nás výrazne menej duelov (14 ligových stretnutí, pozn.) ako počas jesene, keď sme okrem ligy hrali aj predkolo Európskej ligy i stretnutia domáceho pohára Slovnaft Cupu. O viacerých našich hráčov je záujem v zahraničí, takže je možné, že niektorí sa posunú ďalej v kariére. Všetko by sa malo vykryštalizovať v najbližšom čase," uviedol pre web fortunaliga.sk prezident klubu Pavel Halabrín.


Prvý muž myjavského futbalu sa vyjadril aj k pozícii 48-ročného kormidelníka mužstva Mikuláša Radványiho. "Po meste sa šepkalo už počas novembra, že tréner končí, pretože mužstvu sa prestalo dariť. Je pochopiteľné, že negatívna séria jeho stoličkou zatriasla, no ešte stále na nej sedí."


Po nelichotivej šnúre bez víťazstva sa Myjavčania prepadli v závere jesennej časti z tretej priečky až na šiestu. Prezimujú s 26 bodmi, rovnako má na konte aj piaty Ružomberok (disponuje však lepším skóre), štvrtá Trnava získala o štyri a zatiaľ "bronzový" Slovan Bratislava o sedem bodov viac.

 

Líder zo Žiliny si v 19 kolách pripísal fantastických 50 bodov, druhá Podbrezová 38. Ako je známe, v uplynulej sezóne 2015/2016 klasifikovali myjavský tím na 3. mieste, najlepšom v histórii klubu.

 

"Na jar sa pokúsime opäť mužstvo naštartovať a zaútočiť na pozície zaisťujúce účasť v predkolách Európskej ligy. Obhájiť umiestnenie spred roka bude ťažké, ale zabojujeme o to," dodal s odhodlaním prezident Spartaka Myjava Pavel Halabrín.

 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies