V Myjave odskúšali umelé osvetlenie

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 14:03 • 2 min
V Myjave odskúšali umelé osvetlenie

MYJAVA - Na štadióne v Myjave sa chystá v sobotu veľký futbalový sviatok. Domáci nováčik Corgoň ligy premiérovo pri umelom osvetlení privíta v dueli 28. kola FK Dukla Banská Bystrica. Výkop je o 20.00 h a podľa informácie mediálneho manažéra Spartaka Myjava Mareka Hrina bude vypredané.

slovakia

left justify in out

"Realizácia umelého osvetlenia stála klub 390 000 eur," informoval agentúru SITA v tlačovej správe M. Hrin a doplnil, že vo štvrtok sa na myjavskom štadióne uskutočnili merania a prvá skúška umelého osvetlenia. Vztýčenie viac ako 41 metrov vysokých stĺpov trvalo sedem hodín a pomocou 110-tonového žeriavu ich Myjavčania postavili pred týždňom 20. apríla. "Na štyroch stĺpoch je umiestnených 144 reflektorov so svietivosťou 1200 luxov a výkonom 300 kW. V každom stĺpe je kabeláž s dĺžkou 2,5 km, stožiare sú osadené na 10 metrov hlbokých základoch," informoval o technických parametroch mediálny manažér Spartaka Myjava.

Skutočnosť, že sa domáci fanúšikovia tešia na večernú futbalovú atmosféru a samozrejme aj na výkon hráčov domáceho mužstva, dokazuje aj vypredané hľadisko. "Vo štvrtok podvečer sa minuli aj posledné lístky na duel s Banskou Bystricou. Vedenie nášho klubu ešte zvažuje prípadné uvoľnenie niektorých rezervácií v sektoroch B-tribúny. Tieto miesta by mali futbaloví priaznivci k dispozícií v priamom predaji tesne pred zápasom," doplnil M. Hrin.

V sobotu je na myjavskom štadióne pripravený aj bohatý sprievodný program. Už od 18.30 h bude v prípade dobrého počasia otvorený detský sektor plný atrakcií a hier, ktorý bude v prevádzke až do skončenia stretnutia. Divákom sa predstavia aj raperi Ego, Kali a Peter Pann. Fanúšikovia budú môcť súťažiť o atraktívne ceny, napríklad aj o vstupenky na prípravný zápas Bayern Mníchov - FC Barcelona (24. júla) v Allianz Arene, kde pôjde aj o premiéru trénera Pepa Guardiolu na lavičke bavorského mužstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies