V múzea v San Fraciscu ukradli memorabílie Hviezdnych vojen za 200-tisíc dolárov

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 19:25 • 2 min
V múzea v San Fraciscu ukradli memorabílie Hviezdnych vojen za 200-tisíc dolárov

SAN FRANCISCO - Viac ako 100 cenných memorabílií v odhadovanej hodnote vyše 200.000 USD (v prepočte 177.000 eur), ktoré sa viažu k Hviezdnym vojnám (Star Wars), odcudzili z múzea Rancho Obi-Wan v kalifornskej Petalume.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom prevádzkovateľ zariadenia, zberateľ, niekdajší šéf marketingu spoločnosti Lucasfilm Steven Sansweet, ktorý je podľa Guinnessovej knihy rekordov vlastníkom najväčšej zbierky takýchto spomienkových predmetov.

 

Z krádeže obvinili 45-ročného muža, ktorý sa na sklonku júna musí dostaviť pred súd, informovali noviny The Press Democrat.

 

Podľa slov majiteľa múzea podozrivý si zrejme cenné exponáty odniesol z múzea pri viacerých svojich návštevách od roku 2015. Sansweet podozrivého osobne pozná a považoval ho za priateľa.

 

Na krádež sa prišlo vo februári po tom, čo zlodej viaceré z memorabílií, hlavne vzácnych amerických i zahraničných zberateľských figúrok postáv z Hviezdnych vojen, ponúkol na predaj.

 

Počin páchateľa odsúdili na jednej zo sociálnych sietí aj herci známy z Hviezdnych vojen - Mark Hamill a Peter Mayhew.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies