V muničnom sklade sa opäť kradlo, tento krát zmizlo obrovského množstvo nábojov

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 08:51 • 2 min
V muničnom sklade sa opäť kradlo, tento krát zmizlo obrovského množstvo nábojov

MARTIN – Zo skladu Sklené pri Martine zmizlo vyše tristotisíc kusov nábojov, ktoré sa používajú hlavne pri športovej streľbe či výcviku.

slovakia

left justify in out

Ide o ďalšiu kauzu po ukradnutej munície vo vojenskom sklade v Trenčíne, kde údajne zmizlo 120 granátov a desať protitankových striel. Vtedy minister obrany Peter Gajdoš nariadil kompletné prepočítavanie výzbroje.

 

„Môžeme potvrdiť, že v rámci mimoriadnej inventarizácie sa zistilo, že v muničnom sklade Sklené chýbajú náboje vo väčšom množstve. Vzhľadom na to, že kontrola stavu zásob naďalej pokračuje, bolo by predčasné poskytovať čiastkové informácie o chýbajúcich počtoch," povedala hovorkyňa Ministerstva obrany Danka Capáková.

 

Ministerstvo obrany sa presný počet chýbajúcej munície snažilo utajiť, no podľa nemenovaného zdroja bolo odcudzených až 300-tisíc kusov nábojov, ktoré sa používajú pri športovej streľbe a výcviku jednotlivca. „Podobné informácie sa šíria aj parlamentom. Už to vyzerá, že to začína prerastať cez hlavu. Už to môže byť aj sabotáž zameraná či už proti špičkám ozbrojených síl alebo priamo voči ministrovi," povedal exminister obrany Ľubomír Galko.

 

Muničný sklad v Sklenom je jedným zo šiestich skladov ozbrojených síl, v ktorom je uložených takmer 4700 ton hlavne delostreleckej, pechotnej a ženijnej munície. Tú strážia niekoľkostupňové bezpečnostné prvky, ktoré ju majú chrániť nielen pred krádežou, ale aj pred živelnými pohromami. 

 

„Nie som policajt, ale zdieľam názor, že na 99,9 percenta v tom boli zainteresovaní ľudia zvnútra. To nejde urobiť takým spôsobom, že dôjdete niekde a vykopnete dvere alebo vyrežete dieru do steny. Môj názor je ten, že to bola organizovaná skupina," myslí si Galko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies