V MŠK Žilina veria v úspešnú sezónu

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 16:48 • 2 min
V MŠK Žilina veria v úspešnú sezónu

ŽILINA - Medzi najvýznamnejšie udalosti v slovenskom futbalovom klube MŠK Žilina počas letnej prestávky patril široko medializovaný prestup talentovaného 18-ročného stredopoliara Lázslóa Bénesa do nemeckej bundesligovej Borusie Mönchengladbach, údajne za 5,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Pozitívnou správou v klube spod Dubňa je predĺženie zmluvy s defenzívnym záložníkom Viktorom Pečovským do 31. decembra 2018. "Významným dielom prispel k postupu slovenskej reprezentácie do osemfinále na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Je to jeden z nosných hráčov, sme radi, že sa mladší majú v tomto tíme od koho učiť," skonštatoval na piatkovej popoludňajšej predsezónnej tlačovej konferencii športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.


V piatom tíme uplynulej sezóny Fortuna ligy angažovali nových hráčov na pozície, kde potrebovali zdvojiť konkurenčné prostredie. Na pravej strane obrany je to Kolumbijčan Joan Jaramillo Herrera, zadné rady doplní český stopér Filip Kaša, v krídelných priestoroch zvýši konkurenciu bývalý nemecký mládežnícky reprezentant Christopher Mandiangu, na hrotovej pozícii sa o miesto v zostave MŠK pobije Nigérijčan Yusuf Otubanjo. Z hosťovania v Senici sa vrátil Michal Klec, ktorý sa už teší na domáce žilinské prostredie.


Zo Žiliny sa porúčal český stopér Ondřej Švejdík, ktorý bol na hosťovaní zo Sparty Praha. Brankárovi Patrikovi Le Giangovi sa skončila zmluva, v kolónke odchodov figuruje ešte spomenutý Bénes. "Je to teraz iná situácia oproti zimnej prestávke, keď odišlo viac hráčov," zhodnotil Karol Belaník.


Hlavný tréner "šošonov" Adrián Guľa opäť dal do pozornosti systematickú prácu s hráčmi a ofenzívny futbal. "Verím, že proces, ktorý máme nastavený, spolu s infraštruktúrou a talentom hráčov, nás posunie do takých dimenzií, že budeme mať z toho radosť my aj naši fanúšikovia a prinesie nám to aj pozitívny výsledok v tabuľke," poznamenal 41-ročný lodivod MŠK.


Na trénerove slová nadviazal žilinský kapitán Viktor Pečovský, ktorý pre reprezentačné povinnosti a účasť na ME vo Francúzsku neabsolvoval s tímom väčšinu letnej prípravy. "Po príchode som na chalanoch videl, že sa tešia na novú sezónu. Veríme vo vlastné sily, teraz je ten správny čas. Nebolo veľa odchodov, hráči, ktorí prišli, nám môžu pomôcť. Verím, že spolu dosiahneme úspech," uviedol 33-ročný defenzívny stredopoliar a oporný pilier mužstva.


Ďalšou z noviniek na žilinskom štadióne je nový umelý trávnik. Kouč Adrián Guľa verí, že to bol správny krok a tento povrch by mal byť prínosom v rámci ofenzívy, efektivity a rýchlosti prevedenia herných činností.


V závere letnej prípravy sa Žilinčania v domácich podmienkach sústredili predovšetkým na to, aby sa čo najlepšie adaptovali na umelú trávu. Generálkou bol minulotýždňový zápas proti poľskému tímu TS Podbeskidzie Bielsko-Biala, ktorý domáci vyhrali 3:0. Počas leta odohrali futbalisti MŠK Žilina 6 prípravných stretnutí s mierne priaznivou bilanciou: tri víťazstvá, jedna remíza, dve prehry.

Káder futbalistov MŠK Žilina pred sezónou 2016/2017:


Brankári: Miloš Volešák, Martin Leško, Aleš Mandous


Obrancovia: Tomáš Hučko, Filip Kaša, Róbert Mazáň, Joan Sebastián Jaramillo Herrera, Denis Vavro, Bojan Letič, Martin Králik, Ernest Mabouka, Dávid Hancko


Stredopoliari: Jakub Michlík, Miroslav Káčer, Jakub Paur, Viktor Pečovský, Michal Klec, Christopher Mandiangu, Filip Hlohovský, Michal Škvarka, Iván Santiago Díaz, Nikolas Špalek


Útočníci: Lukáš Jánošík, Chigozie Emmanuel Mbah, Nermin Haskič, Yusuf Otubanjo, Kristián Vallo


Zmeny v kádri:
Odchody:
László Bénes (Borusia Mönchengladbach/Nem.), Patrik Le Giang (koniec zmluvy), Ondřej Švejdík (Sparta Praha/ČR - ukončenie hosťovania)

Príchody: Joan Jaramillo Herrera (Boyacá Chicó/Kol.), Christopher Mandiangu (Hamilton Academical/Škót.), Michal Klec (FK Senica - návrat z hosťovania), Filip Kaša (Baník Ostrava/ČR), Yusuf Otubanjo (FC Blau-Weiss Linz/Rak.), Martin Leško (MŠK Žilina U19)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies