V Moskve zbili českého diplomata! Zlomili mu čeľusť a lícnu kosť

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 14:30 • 2 min
V Moskve zbili českého diplomata! Zlomili mu čeľusť a lícnu kosť

PRAHA/MOSKVA - Zlomeninu čeľuste a lícnej kosti utrpel zamestnanec českého veľvyslanectva v Moskve pri brutálnom lúpežnom prepadnutí v ruskom hlavnom meste, ku ktorému došlo 10. mája v skorých ranných hodinách.

slovakia

left justify in out

Poškodený, ktorý sa okolo pol tretej vracal peši z baru, skončil napokon v starostlivosti lekárov v nemocnici.
     

O prípade informovali dnes s odvolaním sa na ruské médiá české spravodajské servery Novinky.cz a iDNES.cz.
     

Podľa Komsomoľskej pravdy, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje, dvaja útočníci olúpili českého diplomata o iPhone 6 a 2000 rubľov (v prepočte asi 950 Kč) rubľov. Aj keď polícia meno poškodeného nezverejnila, periodikum zistilo, že ide Václava Slabého.
     

Ministerstvo zahraničných vecí ČR pre Novinky.cz potvrdilo, že muž s týmto menom pracuje na ambasáde v Moskve v nižšej administratívnej funkcii. 
     

Samotný prepad však nepotvrdilo, pretože sa k súkromným záležitostiam zamestnancov zásadne nevyjadruje. Naznačilo však, že vo veľkomestách podobného typu dochádza k násilným trestným činom, ktorých terčom sa môžu stať aj diplomati, pretože páchatelia nepoznajú identitu obetí. Tieto činy však nemávajú politické motívy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies