V Moskve zadržali ukrajinského exposlanca pre útok na ruskú ambasádu z roku 2014

NETKY.SK • 1 Október 2018, 17:48 • 2 min
V Moskve zadržali ukrajinského exposlanca pre útok na ruskú ambasádu z roku 2014

MOSKVA - Bývalého ukrajinského poslanca Mykolu Ruďkovského zadržali v Moskve. Informovali o tom v pondelok zhodne ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na dobre informované zdroje.

slovakia

left justify in out

Príčinou piatkového zadržania exposlanca v centre ruskej metropoly mala byť jeho účasť na útoku voči ruskej ambasáde v Kyjeve zo 14. júna 2014. Škody, ktoré na fasáde ambasády spôsobilo vtedy viacero útočníkov, vyčíslili na 14 miliónov rubľov.

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie obžaloval exposlanca z útoku na inštitúciu pod medzinárodnou ochranou vlani vo februári.

 

Ruské ministerstvo zahraničných vecí reagovalo pred štyrmi rokmi na akciu nótou ukrajinskému rezortu diplomacie, v ktorej vyzvalo na potrestanie účastníkov "orgie" pred ruským veľvyslanectvom v Kyjeve a na náhradu škôd. Podľa vtedajších slov šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova to vyzeralo tak, že útočníci chceli preliať krv.

 

Ruské médiá vtedy informovali, že ľudia blokovali ruskú ambasádu, strhli tam ruskú vlajku, vystavili ukrajinskú a hádzali do areálu zastupiteľského úradu Molotovove koktaily, petardy, vajcia a kamene, pričom na budove rozbili takmer všetky okná. Prevracali aj vozidlá diplomatov, pričom ukrajinská polícia nezasiahla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona