V Moskve zadržali členov spiacej bunky Islamského štátu, ktorí plánovali útoky

NETKY.SK • 2 Október 2017, 11:29 • 2 min
V Moskve zadržali členov spiacej bunky Islamského štátu, ktorí plánovali útoky

MOSKVA - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zadržala v Moskve členov spiacej bunky teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Pre agentúru TASS to dnes uviedlo FSB.

slovakia

left justify in out

"Po vyšetrovacích aktivitách, ktoré sa uskutočnili v Moskve 30. septembra 2017, Federálna bezpečnostná služba zmarila nezákonnú činnosť tajnej bunky medzinárodnej teroristickej skupiny Islamský štát," uviedla FSB.

 

Podľa nej členovia bunky plánovali podniknúť bombové útoky na dopravnú infraštruktúru, ako aj na miestach, kde sa zdržiava množstvo ľudí.

 

Tajná služba uviedla, že zadržala všetkých členov bunky. "Dve výkonné improvizované výbušné zariadenia pripravené na použitie boli nájdené a zhabané v ich bytoch," dodala FSB.

 

Tajná služba zadržala 31. augusta v Moskovskej oblasti dvoch predpokladaných členov IS zo Strednej Ázie, ktorí mali pláne spáchať 1. septembra teroristické útoky na civilistov v Moskve.

 

Začiatkom augusta zadržala v Rusku trojicu islamistov zo Strednej Ázie a jedného Rusa pre podozrenie, že táto skupina s väzbami na IS plánovala útoky na dopravnú infraštruktúru a nákupné centrá v Moskovskej oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies