V Moskve zadržali belgického pedofila

NETKY.SK • 10 August 2011, 15:28 • 2 min
V Moskve zadržali belgického pedofila

V Moskve zadržali belgického pedofila

slovakia

left justify in out

img

Občan Belgicka, ktorého v sobotu zadržali ruské úrady v Moskve za podozrenie z trestného činu pedofílie, už bol v Belgicku súdne trestaný kvôli rovnakým dôvodom, uviedla dnes spravodajská agentúra Belga.
      Belgičana vo veku 33 rokov zatkla ruská polícia v spoločnosti o sedem rokov staršej Rusky. Dôvodom je podozrenie ruských úradov, že táto dvojica sa venovala aktivitám spojeným so zneužívaním mladistvých.
      Polícia dostala signál od učiteľa jednej moskovskej školy, ktorý si všimol, že dvojica dospelých osôb sa snaží nadviazať kontakt s viacerými adolescentami z tejto školy. Učiteľ rýchlo upovedomil políciu a do jej príchodu sa mu v rámci nadviazaného rozhovoru podarilo zadržať na mieste oboch podozrivých.
      Následným vyšetrovaním sa zistilo, že podozriví už viackrát obťažovali mladistvých vo veku od 11 do 13 rokov. Po upozornení belgických úradov, že v Moskve zatkli muža podozrivého z pedofilnej činnosti, belgická strana obratom potvrdila, že tento muž bol v roku 2008 odsúdený za podobné aktivity súdom v meste Mechelen. Našli vtedy uňho bohatý pedofilne zameraný pornografický materiál.
      Medzitým bol muž prepustený z väzenia na podmienku. Belgická justícia teraz preskúma, či naozaj porušil ustanovenia dané jeho podmienkou.
      Belgické súdy momentálne nepožiadali o vydanie zadržaného občana Belgicka. Ruské úrady chcú podrobne vyšetriť, či sa dvojica nedopustila aj ďalších činností sexuálneho obťažovania voči mladistvým pod hranicou veku 16 rokov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies