V Moskve začína fungovať nové spravodajské médium Sputnik

NETKY.SK • 11 November 2014, 06:59 • 2 min
V Moskve začína fungovať nové spravodajské médium Sputnik

MOSKVA - V ruskej metropole Moskva v pondelok oficiálne predstavili nové štátne médium, ktorého cieľom je ponúkať informácie rozdielne od západných médií a zlepšiť tak obraz Ruska vo svete po vypuknutí krízy na Ukrajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Médium s názvom Sputnik obsahuje tlačovú agentúru, rozhlas či internetový portál, kde nahradil stránku RIA Novosti. Pôsobiť bude v desiatkach mestách sveta vrátane amerického Washingtonu, britského Londýna či brazílskeho Ria de Janeiro. Do konca budúceho roka chce vysielať v 34 krajinách a v 30 jazykoch. Cieľom je podľa vedenia média čeliť agresívnej západnej propagande a ponúkať "žiadané poskytovanie alternatívneho výkladu sveta".

 

Sputnik, v preklade družica, bol názov prvej umelej družice Zeme, ktorú na obežnú dráhu koncom 60. rokov vyslal niekdajší Sovietsky zväz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies