V Moskve sa vykoľajil vozeň metra: Počet obetí tragédie stúpol na 21!

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 18:59 • 2 min
V Moskve sa vykoľajil vozeň metra: Počet obetí tragédie stúpol na 21!

MOSKVA - Záchranná operácia v moskovskom metre, kde sa vykoľajili tri vozne súpravy, trvala vyše 12 hodín. Evakuovali vyše 1000 ľudí. Počet obetí stanovili na najmenej 21. Zo 136 hospitalizovaných je najmenej 42 vo vážnom stave. Podľa agentúry AP sú medzi obeťami aj občania Číny a Tadžikistanu.

slovakia

left justify in out

K vykoľajeniu vozňov došlo na linke Arbatsko-Pokrovskaja, medzi stanicami Park Pobedy a Slavianskij buľvar. Príčina nešťastia nie je zatiaľ známa. Úrady vraj nemajú podozrenie, že išlo o útok.
      

Podľa vyšetrovateľov mohla nehodu spôsobiť porucha na jednom z vozňov alebo aj klesnutie železničného podložia. Hovorca Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Vladimir Markin uviedol, že predchádzajúce správy o výpadku prúdu, následnom spustení alarmu a prudkom zastavení súpravy boli nesprávne.
      

Šéf Kremľa Vladimir Putin, ktorý je momentálne na návšteve v Brazílii, nariadil dôkladné vyšetrovanie "príčin udalosti" a nariadil Vyšetrovaciemu výboru začať trestné stíhanie.
      

Moskovský primátor Sergej Sobianin vyhlásil, že nemenovaní predstavitelia nebudú len prepustení z funkcií, ale aj obvinení zo zločinov. Nespresnil však, z akých.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona