V Moskve pochovali zavraždenú Dariu Duginovú

NETKY.SK • 23 August 2022, 18:29 • 2 min
V Moskve pochovali zavraždenú Dariu Duginovú

MOSKVA - Ako sme vás informovali, ruská novinárka a politologička Daria Duginová zomrela po tom, ako explodovalo auto, ktoré šoférovala.

slovakia

left justify in out

So zosnulou Dariou Duginovou sa prišlo do Moskvy rozlúčiť niekoľko stoviek ľudí. Jej otec, ruský nacionalistický politik Alexander Dugin, ktorý bol pri smrti svojej dcéry prítomný, smútiacim povedal: „Daria zomrela za ľudí, zomrela za Rusko."

 

 

img

 

„Veľkú cenu, ktorú musíme zaplatiť, možno ospravedlniť len tým najvyšším úspechom, naším víťazstvom," povedal tiež jej otec, ktorý len ťažko skrýval utrpenie nad náhlym odchodom jeho dcéry a dodal: „Žila pre víťazstvo a zomrela pre víťazstvo. Naše ruské víťazstvo, našu pravda, našu pravoslávnu vieru, náš štát."

 

Na stene za rakvou visel veľký čiernobiely portrét Darie, ktorá by sa v septembri dožila tridsiatich rokov a údajne mala so svojím otcom veľmi blízky vzťah. Po smrti Darie Duginovej v Moskve silnejú výzvy moskovskej politickej elity na obnovenie silných úderov na Ukrajinu. 

 

img
 

Ruská federálna bezpečnostná služba v pondelok uviedla, že za vraždou stojí ukrajinská občianka, ktorá prišla do Ruska koncom júla so svojou 12-ročnou dcérou. FSB uviedla, že po zabití žena a jej dcéra utiekli cez hranicu do Estónska. Ukrajina opakovane poprela účasť Kyjeva na bombovom útoku na auto a Estónsko odmietlo ruské tvrdenie ako „provokáciu."

 

Na pohrebnom obrade v sále moskovského televízneho centra sa zúčastnilo niekoľko mocných prokremeľských podnikateľov a ruských politikov. Na bohoslužbe vystúpili parlamentní lídri troch hlavných prokremeľských strán, ktorí Duginovú chválili ako vlastenca a sľúbili, že budú stíhať tých, ktorí si objednali jej vraždu.
 

Z domova: Naď: Šutaj Eštok o mestečku pre vojakov klame!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies