V Moskve odhalili pamätník Michailovi Kalašnikovovi

NETKY.SK • 19 September 2017, 14:01 • 2 min
V Moskve odhalili pamätník Michailovi Kalašnikovovi

MOSKVA - Pamätník venovaný Michailovi Kalašnikovovi, ktorý skonštruoval známu útočnú pušku označovanú jeho menom, dnes odhalili v ruskej metropole Moskva.

slovakia

left justify in out

Kalašnikov zomrel v roku 2013 v meste Iževsk, v ktorom žil. Vyslúžil si mnoho pôct za vynájdenie najpopulárnejšej strelnej zbrane na svete - útočnej pušky AK-47. Odhaduje sa, že na celej planéte sa nachádza 100 miliónov kusov tejto strelnej zbrane.

 

Ruský minister kultúry Vladimir Medinskij uviedol pri odhaľovaní pamätníka, že puška kalašnikov sa stala "ruskou kultúrnou obchodnou značkou". Pamätník zobrazuje Kalašnikova v nadživotnej veľkosti, ako drží v rukách legendárnu útočnú pušku.

 

Kalašnikov, ktorý sa narodil v rodine roľníka na Sibíri, začal premýšľať o dizajne novej zbrane po tom, ako utrpel zranenie v roku 1941 v boji s nacistami. Jej vývoj ukončil v roku 1947, pripomína agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies