V Moskve nový majiteľ otvára reštaurácie amerického reťazca KFC

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 10:20 • 2 min
V Moskve nový majiteľ otvára reštaurácie amerického reťazca KFC

MOSKVA - Ruská verzia amerického reťazca s rýchlym občerstvením KFC otvorila v utorok svoju prvú reštauráciu v Moskve. Nový majiteľ bývalých amerických reštaurácií opäť oživuje značku Rostic's, ktorá vznikla v Rusku v 90. rokoch.

slovakia

left justify in out

Ruská verzia amerického reťazca s rýchlym občerstvením KFC otvorila v utorok svoju prvú reštauráciu v Moskve. Americký reťazec začal prevádzky v Rusku zatvárať vlani po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters.

 

Nový majiteľ bývalých amerických reštaurácií opäť oživuje značku Rostic's, ktorá vznikla v Rusku v 90. rokoch. KFC patrí spoločnosti Yum! Brands, ktorá minulý týždeň zavŕšila svoj odchod z Ruska. Licenčné práva previedla na spoločnosť Smart Service, píše Reuters. V rámci dohody udrží pracovné miesta Yum! Brands v Rusku a v krátkom čase znovuotvorí viac než 100 reštaurácií KFC. Rostic's v 90. rokoch pomohol spoločnosti KFC rozšíriť jej prevádzky v Rusku, píše Reuters.

 

V roku 2005 obe spoločnosti uzavreli dohodu o partnerstve a neskôr Yum! Brands skúpil jej väčšinový podiel. KFC mala v Rusku pred začiatkom invázie na Ukrajinu viac než 1000 reštaurácií. Následne však oznámila odchod. Rovnaké kroky podnikli aj ďalšie zahraničné spoločnosti a prevádzky vrátane Starbucks a McDonalds.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies