V moskovskom múzeu dnes otvorili výstavu venovanú októbrovej revolúcii

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 07:45 • 2 min
V moskovskom múzeu dnes otvorili výstavu venovanú októbrovej revolúcii

MOSKVA - V moskovskom Štátnom ústrednom múzeu moderných dejín otvorili dnes výstavu venovanú októbrovej revolúcii z roku 1917.

slovakia

left justify in out

Návštevníci tu môžu vidieť vyše 1500 ojedinelých predmetov pochádzajúcich z tohto obdobia vrátane rukopisných poznámok vodcu boľševikov Vladimira Iľjiča Lenina či okna z krížnika Auróra. Výstava s názvom "Revolučný kód 1917" bude sprístupnená až do 12. novembra.

 

Popri artefaktoch tu budú vystavené aj pôvodné dokumenty - dekréty, nariadenia a telegramy, z ktorých mnohé budú verejne prezentované po prvý raz. "Názov výstavy sme vybrali preto, že rok 1917 bol významným nielen pre dejiny Ruska, ale aj pre svetovú históriu. Svet sa vtedy dramaticky zmenil. Chceme návštevníkov prinútiť, aby o tom trocha popremýšľali," uviedla Irina Velikanovová, riaditeľka predmetného múzea, v minulosti známeho ako Múzeum revolúcie.

 

"Dnes je to presne 100 rokov odvtedy, čo sa moskovské úrady rozhodli zriadiť Múzeum revolúcie. Želám tejto inštitúcii a všetkým obyvateľom, aby moskovské úrady v budúcnosti nemali žiadny dôvod na zakladanie podobných ustanovizní," uviedol ruský minister kultúry Vladimir Medinskij, ktorého cituje agentúra TASS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona