V moskovskom metre testujú protiteroristický kamerový systém

NETKY.SK • 9 Október 2012, 12:04 • 2 min
V moskovskom metre testujú protiteroristický kamerový systém

V moskovskom metre testujú protiteroristický kamerový systém - Doprava Kamerový systém, ktorý dokáže odlíšiť podráždených alebo agresívnych ľudí, testujú ruské bezpečnostné úrady v moskovskom metre. Informovali o tom dnes noviny Izvestija.

slovakia

left justify in out

img

Kamerový systém, ktorý dokáže odlíšiť podráždených alebo agresívnych ľudí, testujú ruské bezpečnostné úrady v moskovskom metre. Informovali o tom dnes noviny Izvestija.
      Systém VibraImage, vytvorený v Petrohrade, má množstvo funkcií, no najmä vie odhaliť zhoršené zdravie človeka alebo zreteľné citové rozrušenie či agresiu.
      Predstavitelia zodpovední za bezpečnosť moskovského metra chcú technológiu nainštalovať na všetkých staniciach v rámci boja proti terorizmu a ďalšej zločinnosti. Systém si však podľa nich vyžaduje ďalší vývoj, aby zvládol aj veľký nápor cestujúcich.
      Skúšobná prevádzka sa uskutočňuje na jednej z hlavných staníc metra Ochotnyj rjad pri Červenom námestí, Štátnej dume a Kremli.
      Zamestnanci metra sa podľa agentúry RIA Novosti sťažovali, že program má zatiaľ problém rozlišovať citovo rozrušených ľudí s tými, ktorí majú zámerne nápadné a extravagantné oblečenie.
      Podľa riaditeľa spoločnosti, ktorá VibraImage vytvorila, funguje systém aj na moskovských letiskách Šeremetievo a Domodedovo, ako aj na petrohradskom letisku Pulkovo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona