V Montreale titul nečakane pre Zvereva, Federer prehral len tretíkrát v roku

NETKY.SK • 14 August 2017, 08:15 • 2 min
V Montreale titul nečakane pre Zvereva, Federer prehral len tretíkrát v roku

Montreal - Nemecký tenista Alexander Zverev triumfoval v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v kanadskom Montreale na tvrdom povrchu nad Rogerom Federerom zo Švajčiarska za 68 minút 6:3, 6:4. Vybojoval si šiesty titul na hlavnom profesionálnom okruhu, z toho piaty v tomto roku po Montpellieri, Mníchove, Ríme a Washingtone.

slovakia

left justify in out

Zverev natiahol víťaznú sériu na desať zápasov. Pod vedením nového trénera Španiela Juana Carlosa Ferrera ešte neprehral. "Vyhrať v priebehu siedmich dní dva turnaje ATP vo Washingtone a Montreale je skvelý pocit. V týchto dňoch hrám v životnej forme, predvádzam svoj najlepší tenis. S jedlom rastie chuť a aj v Cincinnati sa pokúsim dostať čo najďaĺej, aj keď už cítim únavu," boli slová Nemca, ktorý odplatil Federerovi prehru z trávy v Halle a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2.

 

Švajčiar nevyužil šancu na zisk 94. titulu na najvyššej profesionálnej úrovni a nevyrovnal zápis Američana Ivana Lendla, ktorý je v historických tabuľkách na druhom mieste. Na čele je so 109 trofejami Lendlov krajan Jimmy Connors. "Napriek finálovej prehre hodnotím turnaj v Montreale pozitívne. Nečakal som, že sa v Kanade dostanem tak ďaleko. Trochu ma mrzí, že som dnešný duel viac nezdramatizoval. Mal som šance, Alexander však zahral veľmi dobre," uviedol 19-násobný grandslamový šampión.

 

dvojhra - finále:

Alexander Zverev (4-Nem.) - Roger Federer (2-Švaj.) 6:3, 6:4

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona