V Montane sa vykoľajil vlak: Prevážané trupy boeingov sa kotúľali do rieky!

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 09:20 • 2 min
V Montane sa vykoľajil vlak: Prevážané trupy boeingov sa kotúľali do rieky!

MISSOULA - Posádky záchranárov sa pokúsia vytiahnuť tri trupy Boeingov 737, ktoré spadli zo železničných vagónov dolu strmým brehom do rieky Clark Fork v západoamerickom štáte Montana po tom, ako sa vlak vykoľajil. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa regionálnej železničnej spoločnosti Montana Rail Link dnes uviedla, že nie je jasné, ako náročnú akciu uskutočnia, lebo spoločnosť musí takúto úlohu zvládnuť vôbec prvýkrát. Vlak smeroval na západ, keď sa vo štvrtok 3. júla 19 jeho vagónov vykoľajilo približne 16 kilometrov od mesta Alberton. Príčina vykoľajenia sa vyšetruje.

      

Vlak prepravoval šesť trupov lietadiel. Tri ďalšie trupy takisto skĺzli dolu, ale dopadli na zem. Hovorkyňa dodala, že firma Boeing už má na mieste zamestnancov, ktorí odhadujú škodu.
      

Trupy smerovali do mesta Renton v štáte Washington, kde ich mali ďalej montovať a skompletizovať do dopravných lietadiel.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies