V mnohých oblastiach Rakúska panuje značné lavínové nebezpečenstvo

NETKY.SK • 1 Február 2016, 18:44 • 2 min
V mnohých oblastiach Rakúska panuje značné lavínové nebezpečenstvo

VIEDEŇ - Pred značným lavínovým nebezpečenstvom v mnohých lokalitách Rakúska varujú tamojší meteorológovia.

slovakia

left justify in out

Ozbrojené sily alpskej republiky uvoľnili takmer 600 vojakov, ktorí budú až do konca apríla pripravení na prípadný zásah, a to hlavne v alpských terénoch.
Na západe Rakúska panuje medzičasom druhý najvyšší stupeň lavínového nebezpečenstva. Už v uplynulých dňoch tu zaznamenali prvé spontánne zosuvy snehových más; sneženie v uplynulých 48 hodinách a silný vietor vystupňovali hrozbu v spolkovej krajine Vorarlbersko.


Len veľmi pomaly sa situácia zlepšuje v susednom Tirolsku, kde v turistami vyhľadávaných lokalitách nad zalesneným pásmom naďalej panuje tretí stupeň lavínového nebezpečenstva na päťstupňovej škále. Vyznávačov zimných športov tu naďalej neočakávajú ideálne podmienky, informoval verejnoprávny rozhlas ORF i tlačová agentúra APA.


Rovnako tretí stupeň lavínového nebezpečenstva platí aj vo viacerých oblastiach Dolného Rakúska, k čomu prispieva nová vrstva snehu, ale aj dážď, búrky a silné oteplenie. Odborníci upozorňujú, že tu reálne treba rátať zo spontánnym zosuvom más mokrého snehu, aj keď by sa tu situácia mohla už v utorok zlepšiť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona