V Mníchove demonštrovali proti novému policajnému zákonu desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 23:05 • 2 min
V Mníchove demonštrovali proti novému policajnému zákonu desaťtisíce ľudí

MNÍCHOV - Okolo 30.000 ľudí vyšlo vo štvrtok do ulíc v Mníchove, aby protestovali proti novému policajnému zákonu presadenému krajinskou vládou, ktorý rozširuje kompetencie bezpečnostných zložiek vrátane monitoringu počítačov a mobilných telefónov.

slovakia

left justify in out

Organizátori hovoria o viac ako 40.000 účastníkoch protestnej akcie. Obrovský záujem o otvárací míting na hlavnom námestí bavorskej metropoly si vynútil dokonca zrušenie tejto akcie.

 

Demonštranti potom absolvovali pochod centrom mesta, aby sa následne rozišli po záverečnom mítingu na inom mníchovskom námestí.

 

Frakcia v Bavorsku vládnucej Kresťanskosociálnej únie (CSU) na sklonku apríla zmiernila niektoré kontroverzne vnímané pasáže normy.

 

Ako vyplýva z večerných informácií Bavorského rozhlasu, napriek zadržaniu celkove 14 osôb prebehla demonštrácia za účasti tak značného počtu osôb pokojne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona