V Mjanmarsku za deň zavraždili 90 ľudí. Svet je znepokojený

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 14:39 • 2 min
V Mjanmarsku za deň zavraždili 90 ľudí. Svet je znepokojený

Mjanmarská armáda pripravila za jediný deň o život desiatky demonštrantov. Kvôli najkrvavejšiemu dňu protestov, kde zomrelo 90 ľudí, vyjadrila vláda v Amerike zhrozenie.

slovakia

left justify in out

Antony Blinken, ktorý je minister zahraničných vecíuviedol, že armáda v krajine zaviedla „vládu teroru“, ktorá musí čím skôr skončiť. K odsúdeniu tohto režimu sa pridali aj ďalšie krajiny, a to napríklad Japonsko, Veľká Británia a Austrália.


Počas doteraz najkrvavejšieho dňa demonštrácií proti vojenskej vláde v Mjanmarsku zahynulo v sobotu asi 90 ľudí. Podľa odhadov zomrelo počas demonštrácii o život viac ako 320 osôb. Informuje o tom agentúra AP, s odvolaním na miestne ľudskoprávne organizácie

 


Celé to začalo prvého februára, keď nastal v bývalej Barme prevrat. Zosadeniu vlády štátnej kancelárky Aun Schan Su Ťij predchádzali voľby, v ktorých zvíťazila jej strana Národná liga pre demokraciu (NLD). Armáda výsledok volieb spochybňovala a vládu obvinila z volebného podvodu a nečinnosť pri jeho riešení označila za dôvod prevzatia moci.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies