V Mjanmarsku prepustili novinárov, ktorých zatkli za púšťanie dronu nad parlamentom

NETKY.SK • 29 December 2017, 08:59 • 2 min
V Mjanmarsku prepustili novinárov, ktorých zatkli za púšťanie dronu nad parlamentom

BANGKOK - Mjanmarsko prepustilo dvoch zahraničných novinárov, ktorých v októbri zadržali za to, že v okolí budov parlamentu v hlavnom meste Nay Pyi Taw púšťali dron.

slovakia

left justify in out

Na slobodu sa rovnako dostali aj ich miestny vodič a tlmočník. Štvoricu prepustili len deň po tom, ako súd zamietol ďalšie body obžaloby vrátane nepovoleného dovozu dronu. Všetci štyria sa pritom mali dostať na slobodu až 5. januára po odpykaní si dvojmesačného trestu odňatia slobody za nezákonné púšťanie dronu, prepustili ich však skôr.

Malajzijčana a Singapurčana, ktorí pracujú pre turecký verejnoprávny rozhlas a televíziu, rovnako ako ich prekladateľa a tlmočníka zatkli 27. októbra v Nay Pyi Taw. Mjanmarské štátne noviny v tom čase informovali, že si chceli pomocou dronu vyfotografovať budovy parlamentu a pagody. Podľa ich právnika súd zamietol ďalšie body obžaloby preto, že novinári nemali v úmysle ohroziť štátnu bezpečnosť. Ako dodal, úrady chcú tiež udržať dobré vzťahy s Malajziou a Sigapurom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona