V Mjanmarsku obvinili vojakov zo zabitia dvoch civilistov

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 08:46 • 2 min
V Mjanmarsku obvinili vojakov zo zabitia dvoch civilistov

BANGKOK - Telá dvoch civilistov naposledy väznených mjanmarskými vojakmi našli vo štvrtok v plytkom hrobe v Kačjinskom štáte, v ktorom vláda bojuje s etnickými povstalcami.

slovakia

left justify in out

Podľa nich obaja muži, ktorí pochádzali z jednej z národnostných menšín v Kačjine, žili v utečeneckom tábore v dedine Maj Kchong. Z neďalekej farmy, kde pracovali, ich 31. januára odviedli vojaci.

 

Telá dvoch mužov vo veku 65 a 35 rokov objavili "neďaleko farmy, kde sa stratili. Predpokladalo sa, že by mohli byť zavraždení", spresnili zdroje.

 

Ľudskoprávne organizácie a obete rodín požadujú tento prípad vyšetriť. Polícia z Kačjinského štátu uviedla, že o prípade nebola ešte informovaná.

 

Odvádzanie civilistov v regiónoch etnických menšín mjanmarskou vládou nie sú neobvyklé. Podľa ľudskoprávnych skupín vojenské jednotky často odvedú civilistov, ktorých obviňujú z napojenia na ozbrojené povstalecké skupiny.

 

Mjanmarsko zápasí s konfliktom medzi ústrednou armádou a etnickými povstalcami od roku 1948, keď krajina získala nezávislosť od Británie. Boje v tomto štáte vyhnali do utečeneckých táborov viac ako 100.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona