V Mjanmarsku dochádza k systematickému znásilňovaniu rohinských žien

NETKY.SK • 11 December 2017, 09:37 • 2 min
V Mjanmarsku dochádza k systematickému znásilňovaniu rohinských žien

DHÁKA - Agentúra Associated Press na základe vlastného vyšetrovania preukázala, že v Mjanmarsku dochádza k rozsiahlemu a systematickému znásilňovaniu žien z moslimskej menšiny Rohingov tamojšími bezpečnostnými silami.

slovakia

left justify in out

AP vypočula dovedna 29 rohinských žien a dievčat, ktoré pochádzajú z rôznych mjanmarských dedín a momentálne žijú v utečeneckých táboroch v Bangladéši.

 

Rozhovory prebiehali oddelene, príbehy žien a dievčat sa však navzájom až prekvapivo podobali. Agentúra v pondelok informovala, že pri jednotlivých prípadoch znásilnenia objavila určité opakujúce sa schémy, napríklad ohľadom uniforiem útočníkov či aj niektorých podrobností samotného priebehu znásilnení.

 

Uvedené svedectvá len podporujú predchádzajúce tvrdenia OSN, že mjanmarské ozbrojené sily systematicky používajú znásilňovanie ako jeden z nástrojov zameraných na vyhubenie Rohingov. Zároveň vyvracajú tvrdenia mjanmarskej armády, ktorá popiera, že by k akýmkoľvek znásilneniam dochádzalo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona