V minulom roku na Slovensku trestne stíhali viac ako tisíc cudzincov

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 09:20 • 2 min
V minulom roku na Slovensku trestne stíhali viac ako tisíc cudzincov

BRATISLAVA - V roku 2016 na Slovensku trestne stíhali 1 277 cudzincov. Ako sa ďalej uvádza v Správe generálneho prokurátora SR o činnosti prokuratúry v roku 2016 a poznatkoch prokuratúry o stave zákonnosti v SR, obžaloba bola v minulom roku podaná na 859 cudzincov. Právoplatne odsúdených cudzincov v SR v roku 2016 bolo 808.

slovakia

left justify in out

Z hľadiska štátnej príslušnosti stíhaných cudzincov boli podľa údajov Generálnej prokuratúry SR v roku 2016 najčastejšie stíhanými cudzincami na území Slovenska občania Českej republiky v počte 275. Druhú najpočetnejšiu skupinu tvorili občania Ukrajiny v počte 198 osôb a tretiu občania Maďarska, ktorí boli stíhaní v počte 153 osôb.

 

V roku 2016 rovnako ako v predchádzajúcich rokoch sa cudzinci na území Slovenskej republiky podľa správy podieľali predovšetkým na páchaní trestných činov proti majetku (napríklad podvod, krádež, sprenevera, legalizácia príjmu z trestnej činnosti), trestných činov proti životu a zdraviu (ublíženie na zdraví, nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi) alebo trestných činov proti rodine a mládeži (trestný čin zanedbania povinnej výživy).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies