V milánskom derby v Pekingu o taliansky Superpohár

NETKY.SK • 4 August 2011, 14:05 • 2 min
V milánskom derby v Pekingu o taliansky Superpohár

V milánskom derby v Pekingu o taliansky Superpohár

slovakia

left justify in out

img

Novú sezónu talianskeho futbalu čaká už v sobotu otvárací duel v podobe stretnutia o Taliansky superpohár. Súboj úradujúcich majstrov z AC Miláno a ich mestských rivalov v úlohách držiteľov národného pohára bude mať exotické dejisko - čínsku metropolu Peking.
      Futbaloví fanúšikovia v najľudnatejšej krajine sveta sa už stihli postarať o vrelé privítanie oboch táborov a zdá sa, že olympijský štadión Vtáčie hniezdo bude veľmi slušne zaplnený. Už pred dvoma rokmi tento stánok hostil rovnaký zápas, v ktorom Lazio Rím zdolalo Inter Miláno 2:1.
      Tréner AC Massimiliano Allegri, ktorý sa hneď vo svojej prvej sezóne vo funkcii postaral o "scudetto" a pretrhnutie majstrovskej série Interu, si ťažkú hlavu z derby nerobí. "Vôbec sa toho neobávam. Sme len na začiatku sezóny, bude to pre nás len tretie stretnutie po dvoch prípravných a naša forma určite nebude na vrchole," vyhlásil, no dodal: "Zápas je však veľmi dôležitý, nielen pre trofej, ktorá je v hre, ale aj preto, že ide o derby. V uplynulých dvoch týždňoch sme dobre pracovali, no bude dôležité poriadne sa na to sústrediť. Navyše bude veľmi horúco a veľmi vysoká vlhkosť, takže okrem nôh potrebujeme aj hlavy."
      Hviezdny švédsky hráč Zlatan Ibrahimovič sa javí byť v dobrej pohode a Allegri s ním počíta na útočnom hrote, postupne sa do tempa po reprezentačných povinnostiach na Cope America dostávajú aj Brazílčania Pato a Robinho.
      No z juhoamerického šampionátu sa vracia aj Argentínčan Javier Zanetti. Práve ostrieľaný kapitán Interu by mal v strede poľa zaplniť medzeru po zranenom Japoncovi Jutovi Nagatomovi. Nový tréner Gian Piero Gasperini mu pôvodne chcel dopriať pomalší rozbeh, no svoje zámery musel zmeniť a spoľahnúť sa na skúsenosti kapitána, ktorý na budúci týždeň oslávi už 38 rokov a ktorý odohral od svojho príchodu do Interu v roku 1995 už vyše 750 zápasov. "Takéto okolnosti nás nútia meniť program, no zvládli sme to bez problémov," tvrdil Zanetti. V útoku sa počíta s dvojicou Giampaolo Pazzini a Samuel Eto'o, ktorí stoja na prahu druhej spoločnej sezóny, duel však môže byť posledným pre Holanďana Wesleyho Sneijdera, ktorý je podľa všetkého na ceste do Manchesteru United. "Nemám krištáľovú guľu, no sme tu, aby sme sa pokúsili vyhrať," veril Gasperini a pokračoval: "Inter si chce zobrať domov ten pohár, ktorý nám ušiel pred dvoma rokmi. No a hrať proti AC, to je ďalší dôvod na prestížny zápas."
      Jeden zo súperov sa stane najúspešnejším tímom v histórii Superpohára, obaja doposiaľ získali trofej po päťkrát.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies