V Miláne sa už pomocou selfie tyče neodfotíte: Mesto ich totiž zakázalo

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 11:53 • 2 min
V Miláne sa už pomocou selfie tyče neodfotíte: Mesto ich totiž zakázalo

MILÁNO - Talianske mesto módy zavádza nové pravidlá, ktoré by mali eliminovať nevhodné správanie turistov.

slovakia

left justify in out

Selfie tyče, ktoré nám umožňujú pohodlne sa odfotografovať kdekoľvek bez toho, aby sme o to museli niekoho požiadať, sa v posledných rokoch stali obrovským hitom. Najmä v období dovoleniek vídame v uliciach čoraz väčšie množstvo turistov s týmto „zlepšovákom“. Vedenie talianskej metropoly sa však rozhodlo, že už majú toho dosť. Za použitie slefie tyče, respektíve už len za to, že ju u vás uvidia, môžete byť pokutovaný.

 

V polovici júla schválilo Miláno súbor nových pravidiel, ktoré by mali zamedziť negatívnemu dopadu turizmu na obyvateľov mesta, ale aj na mesto samotné. Okrem už spomínaného zákazu použitia selfie tyčí nepovoľujú ani pouličný predaj nápojov v plechovkách alebo sklenených fľašiach. Porozhadzované nádoby a rozbité sklo totiž komplikujú pracovníkom mesta upratovanie ulíc. V historickom centre sa tiež zakázalo jedenie na ulici, pretože turisti jednak blokujú schodiská a historické pamiatky a tiež za sebou zanechávajú odpadky.

 

Podobne je to aj pri fotení selfie fotografii pomocou teleskopickej tyče. Ľudia sa zastavujú na najfrekventovanejších miestach a zdĺhavo sa fotografujú, čím narúšajú plynulosť chodu ulíc, vchodov, schodísk atď. Zároveň ňou ohrozujú okoloidúcich.

 

K podobným riešeniam už v minulosti pristúpili aj iné talianske mestá. Napríklad vo Florencii schválili nariadenie, na základe ktorého majú byť v čase obeda poliate vodou všetky schody pri turistami najnavštevovanejších kostoloch. Zabráni im to sadať si na ne, obedovať tu a nechávať po sebe neporiadok. V Ríme môžete zasa dostať pokutu 240 eur, ak vás uvidia liezť na niektorú z mestských fontán, kúpať sa v nej alebo pri nej jesť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies