V migračnej situácii v Maďarsku je zdravotným rizikom, že migranti nespolupracujú

NETKY.SK • 2 August 2016, 12:20 • 2 min
V migračnej situácii v Maďarsku je zdravotným rizikom, že migranti nespolupracujú

BUDAPEŠŤ - Maďarské zdravotníctvo má pod kontrolou situáciu, ktorá vznikla migráciou. Rizikom ale je, že prichádzajúci migranti nespolupracujú a nečakajú na výsledky preventívnych zdravotných kontrol, vyhlásil dnes v juhomaďarskej prihraničnej obci Röszke štátny tajomník rezortu ľudských zdrojov zodpovedný za oblasť zdravotníctva Zoltán Ónodi-Szücs.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI štátny tajomník na tlačovej konferencii zorganizovanej pri tranzitnej zóne povedal, že Maďarsko často obviňujú z toho, že migrantom neponúka potrebnú ochranu. "Je to veľmi ťažké urobiť, ak dotyční nie sú ochotní prijať pomoc," zdôraznil.

 

Zástupca hlavného hygienika Attila Kovács pripomenul, že ak sa v prípade migranta vynorí podozrenie z nákazlivého ochorenia, pošlú ho na vyšetrenie. "Od konca minulého roka do začiatku augusta sme nariadili vyše 4100 takýchto vyšetrení, absolvovalo ich však iba 350-400 cudzincov," dodal Kovács, podľa ktorého tieto vyšetrenia potvrdili nákazu vírusom HIV, syfilis, ale aj hepatitídu typu A a C.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona