V Michalovciach sa so zlodejmi roztrhlo vrece

NETKY.SK • 27 November 2013, 11:11 • 2 min
V Michalovciach sa so zlodejmi roztrhlo vrece

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Polícia obvinila z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody Silvestra a Mareka z Michaloviec.

slovakia

left justify in out

Košický policajný hovorca Alexander Szabó informoval, že dvojica sa v septembri vlámala do rodinného domu v obci Nacina Ves, odkiaľ ukradli elektroniku za asi 1 500 eur. V auguste sa vlámali do ďalšieho domu v rovnakej obci, kde odcudzili elektroniku za 1 020 eur. Dvojica sa koncom júla vlámala do garáže pri dome v obci Pavlovce nad Uhlom, odkadiaľ zmizli vŕtačky, krovinorez a hobľovačka za 1 050 eur. Muži sa vlámali celkovo do piatich rodinných domov a jednej garáže, pričom škody sa vyšplhali na viac ako 7 000 eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie. Silvester je stíhaný vo väzbe.

Michalovskí policajti z tých istých prečinov obvinili aj 22-ročného Jozefa a jeho dvoch mladistvých kumpánov vo veku 15 a 17 rokov z okresu Michalovce. Trojica sa v septembri v obci Vrbnica vlámala do komory rodinného domu, doniesli si drevený hranol. Následne sa vlámali do garáže, odkiaľ odcudzili bicykel a kováčsku kovadlinu. Majiteľovi spôsobili celkovú škodu za 340 eur. Obvinení ešte v rovnaký deň v noci preskočili oplotenie toho istého domu a opäť sa vlámali do garáže. Odniesli si ďalší bicykel, čím spôsobili škodu 170 eur. Jozefovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona