V Michalovciach sa dnes súťažilo po 15. raz v streľbe zo sektu

NETKY.SK • 31 December 2014, 16:18 • 2 min
V Michalovciach sa dnes súťažilo po 15. raz v streľbe zo sektu

MICHALOVCE - V Michalovskom centre sa dnes stretli priaznivci originálnej streleckej súťaže, ktorá tu má dlhoročnú tradíciu.

slovakia

left justify in out

Súťaž v streľbe zátok zo šumivého vína na čo najdlhšiu vzdialenosť je silvestrovskou akciou, ktorá sa teší z roka na rok čoraz väčšej obľube verejnosti. Do tej dnešnej sa zapojilo rovnako aj vlani 58 pretekárov, z toho 12 žien, čo je však najviac v celej histórii podujatia.
      

Rekordná počtom ženských účastníčok, no stále nie čo sa týka výkonov, bola dnešná silvestrovská akcia v Michalovciach. Ani najlepšiemu súťažiacemu Miroslavovi Baraniakovi sa totiž nepodarilo prekonať métu 31 metrov, ktorú ešte v roku 2005 pokoril so svojim "šampusom" Pavol Toth. Baraniakova strela sa dnes zastavila na hranici 23,85 metra.
      

Športová referentka mesta Lívia Kalaninová po skončení súťaže podotkla, že v nej už tradične nešlo o rekordy, ale o dobrú zábavu, ktorú si užili na námestí staršie ako i mladšie ročníky. "Medzi súťažiacimi bol aj malý chlapček, ktorý si dnes zasúťažil, ako ináč - s detským šampanským."
      

Do originálneho zápolenia na Námestí osloboditeľov sa dnes zapojili tradične aj pracovníci radnice. Primátor Viliam Záhorčák dnes prvé priečky neobsadil, no vedúca Organizačného odboru mesta Natália Slaninková si s výkonom 15,1 metra vybojovala prvenstvo v kategórii žien.  
      

Ani jubilejný 15. ročník michalovskej akcie sa nezaobišiel bez úsmevných momentov. "Niektorí súťažiaci si doniesli so sebou na námestie fľašu so šroubovacou zátkou, čo zistili až na štartovacej čiare. Ďalším vystrelil sekt ešte pred nástupom na štart," priblížila Kalaninová.
      

Do obľúbenej súťaže so štartom na pravé poludnie sa mohol zapojiť každý, kto si so sebou priniesol na námestie fľašu šumivého nápoja s objemom 0,7 litra. Súťažiacich ocenila radnica vecnými cenami, najlepší strelec získal už tradične škatuľu sektu s tohtoročným bonusom - fľašou slivovice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies