V Michalovciach nerátajú s Votinovom a Chubutiom

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 16:08 • 2 min
V Michalovciach nerátajú s Votinovom a Chubutiom

BRATISLAVA - Futbalistov MFK Zemplín Michalovce v novej sezóne 2016/2017 povedie z pozície hlavného trénera Anton Šoltis.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný rodák z Košíc (nar. 5. februára 1976) v jarnej časti uplynulého ročníka 2015/2016 pôsobil v Michalovciach ako asistent Stanislava Grigu, nováčik Fortuna ligy obsadil v konkurencii tucta tímov predposledné 11. miesto. Griga, ktorý k tímu prišiel v januári, sa po úspešne zvládnutých záchranárskych prácach rozhodol ďalej nepokračovať pri michalovskom mužstve, pre Šoltisa to bude premiéra v najvyššej slovenskej súťaži na poste hlavného kouča. V minulosti účinkoval ako asistent aj v Košiciach či Ružomberku, hlavným kormidelníkom bol v jesennej časti ostatnej sezóny v druholigovom Liptovskom Mikuláši.


"Nechceli sme angažovať trénera, ktorý síce má nejaké meno, ale nepoznáme ho a potom by sme boli z niečoho prekvapení. Preto sme sa rozhodli zveriť kormidlo Šoltisovi, jeho prácu poznáme. Nechceli sme ísť do neznáma," uviedol pre denník Korzár predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský, podľa ktorého boli v hre na uvoľnený post kormidelníka aj iní kandidáti: "Išlo všetko o trénerov, s ktorými máme osobné skúsenosti a v našom klube už niekedy pôsobili." Najbližší spolupracovníci Šoltisa ešte nie sú známi.


"Asistentov si rieši sám, jasné by to malo byť v priebehu jedného či dvoch dní," skonštatoval Šoltinský.


Okrem realizačného tímu nastali zmeny aj v hráčskom kádri Zemplínčanov. "S určitosťou už nerátame s ruským útočníkom Maximom Votinovom a gruzínskym stopérom Akakim Chubutiom, otázni sú aj ďalší legionári. So slovenskými futbalistami počítame viac-menej so všetkými, hoci niektorým sa končia zmluvy, ale budeme s nimi rokovať o ich predĺžení," informoval ďalej predseda predstavenstva michalovského klubu, ktorý potvrdil interes o hráčov MFK aj z iných tímov:

 "Predovšetkým ide o Španielov Marcosa Calera Péreza a Vernona De Marca Morlacchiho, na ktorých sme dostali nejaké ponuky. Vyberieme tie najlepšie nielen pre nás, ale aj pre hráčov. Môžem prezradiť, že v ich prípadoch sa jedná o zahraničné kluby." 


Jediný tím z východu SR v uplynulej sezóne Fortuna ligy chce angažovať do novej súťažnej sezóny 2016/2017 viaceré nové tváre, najmä futbalistov do defenzívy. "Keďže skončil Chubutia, možno odídu Pérez s Morlacchim a zranený je Podhorin, obrana sa nám prakticky rozpadla. Oslovili sme viacerých zadákov a je možné, že niektorí noví budú trénovať už tento týždeň od začiatku našej letnej prípravy. Ak nie, určite v ďalších dňoch," poznamenal pre Korzár Igor Šoltinský a dodal: "Uvidíme, v akom svetle sa budú ukazovať chlapci z michalovského dorastu. V A-mužstve zostanú len tí, ktorí si to zaslúžia a budú na to mať."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies