V Michalovciach napokon obaja Gréci, aj Deligiannidis

NETKY.SK • 26 Február 2016, 15:33 • 2 min
V Michalovciach napokon obaja Gréci, aj Deligiannidis

MICHALOVCE - Do kádra nováčika najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Zemplín Michalovce, ktorý vedie z lavičky nový tréner Stanislav Griga, pribudli tesne pred štartom jarnej časti sezóny 2015/2016 dve nové tváre zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

Prvýkrát v histórii klubu sa objavili hráči gréckej národnosti. Dvadsaťročný stredopoliar Kyriakos Savvidis (nar. 20. júna 1995) a o rok mladší krajný obranca či záložník Panajotis Deligiannidis (nar. 29. augusta 1996) prišli k Laborcu z PAOK-u Solún, kde pôsobia slovenskí reprezentanti Róbert Mak a Erik Sabo a prezidentom tohto gréckeho klubu je bývalý rozhodca Ľuboš Micheľ.

 

Kým o Savvidisovom zotrvaní v Michalovciach sa rozhodlo už pred pár dňami, o futbalovom osude ďalšieho solúnskeho rodáka Deligiannidisa v tíme z východu SR padla definitíva vo štvrtok. Obaja Gréci budú hosťovať v zemplínskom klube do konca tejto sezóny. "Tréner Griga sa jednoznačne vyjadril, že Savvidisa chce do tímu. Keďže máme troch dlhodobo zranených hráčov, využili sme možnosť angažovať aj druhého gréckeho hráča," vysvetlil športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák, citoval ho denník Šport.

 

Savvidis i Deliggianidis sú mládežníckymi reprezentantmi svojej krajiny: prvý menovaný je členom "dvadsaťjednotky", druhý zasa v kategórii do 19 rokov.

 

V zemplínskom klube je početná legionárska enkláva, po angažovaní Savvidisa i Deliggianidisa sú v kádri MFK futbalisti ôsmich národností. Okrem Slovákov figurujú na michalovskej súpiske traja Španieli (Vernon De Marco Morlacchi, Marcos Calero Pérez, Samuel Bayón Garcia), dvaja Česi (Patrik Macej, Martin Raška), jeden Gruzínec (Akaki Chubutia), Srb (Nikola Lukič), Bielorus (Alexander Sverčinskij) a Rus (Maxim Votinov).

 

Michalovce figurujú po jesennej časti Fortuna ligy na 10. mieste s 15 bodmi. V prvom jarnom, celkovo 20. kole najvyššej slovenskej súťaže, privítajú "východniari" v sobotu 27. februára o 17.00 h FC Spartak Trnava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies