V Michalovciach bola najvyššia koncentrácia Michalov a Michael

NETKY.SK • 11 August 2013, 15:10 • 2 min
V Michalovciach bola najvyššia koncentrácia Michalov a Michael

MICHALOVCE - Najstarším účastníkom bol 90-ročný Michal Cibík a najmladším 4-mesačný Michal Mihaľov, obaja z Michaloviec.

slovakia

left justify in out

Na unikátnom festivale zábavy Fest dupľa alebo Double fest v dňoch 9. až 11. augusta v Michalovciach sa uskutočnil zaujímavý rekord. Na jednom mieste sa stretlo najviac ľudí s rovnakým menom. „Teda išlo o obe pohlavia lebo podmienkou rekordu bola účasť osoby, ktorá mala v dokladoch zapísané meno Michal alebo Michaela,“ informoval Igor Svítok, komisár Knihy slovenských rekordov. Doplnil, že po zrátaní prezenčných listín sa počet ustáli na hodnote 413. Primátor mesta Viliam Záhorčák prevzal certifikát o platnosti rekordu z rúk komisára.

Najstarším účastníkom bol 90-ročný Michal Cibík a najmladším 4-mesačný Michal Mihaľov, obaja z Michaloviec. Medzi účastníkmi nechýbali známe mena ako speváčka Misha, rodáčka z Michaloviec a športovec Michal Riszdorfer z Komárna, ktorý v spolupráci s populárnym harmonikárom Banskobystričanom Michalom Červienkom ukázal aj hru na harmonike.


V sprievodnom programe festivalu dostali priestor kuchári, aby ukázali, akí sú zruční pri príprave tradičného zemplínskeho jedla - holubkov. Súťažilo sa aj v rýchlosti jedenia tohto jedla, v rýchlosti jeho prípravy. Vinári predstavili svoje najlepšie produkty na Festivale slovenských a zahraničných vín Dobrý ročník.

Ďalším unikátnym podujatím Double festu boli Mihaľovski deski - slovenská prehliadka divadiel hrajúcich v nárečí. Zlatým klincom tejto časti festivalu bolo vystúpenie Radošinského naivného divadla s hrou Jááánošííík po tristo rokoch.

Návštevníci z Košíc mohli využiť v sobotu 10. augusta na dopravu do Michaloviec aj historický vláčik. Pre všetkých bola pripravená špacirka po varošu Michalovce, počas ktorej spoznali historické pamiatky mesta a jeho okolia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies