V Mexiku zhabali nepravé testovacie komplety na vírus HIV z Číny

NETKY.SK • 2 Február 2017, 07:33 • 2 min
V Mexiku zhabali nepravé testovacie komplety na vírus HIV z Číny

MEXIKO - Rádovo desiatky tisícok nepravých testovacích kompletov na prítomnosť vírusu HIV zhabali úrady v Mexiku.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak podľa dnešnej informácie tamojšej lekárskej komory vo vládnych skladových priestoroch liečiv v štáte Veracruz na pobreží Mexického zálivu, kde sa našlo 47.000 takýchto kompletov.

 

Úrad pred dohľad nad lekárskou starostlivosťou v stredoamerickej republike už konštatoval, že produkty čínskej výroby môžu poskytnúť nesprávne negatívne výsledky a tým ohroziť aj životy infikovaných vírusom HIV, vyvolávajúcim smrteľnú stratu imunity AIDS, keďže na základe negatívnych výsledkov sa im nedostane terapie.

 

V rovnakom mexickom štáte zazneli predtým obvinenia verejných činiteľov, ktorí predchodcov obviňovali zo zásobovania štátnych nemocníc nepravými liečivami. Terajšie vedenie štátu Veracruz tvrdí, že detským onkologickým pacientom boli poskytnuté namiesto liekov za daných okolností neutrálne chemikálie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies