V Mexiku zaznamenali osem prípadov cholery, jeden človek zomrel

NETKY.SK • 28 September 2013, 11:32 • 2 min
V Mexiku zaznamenali osem prípadov cholery, jeden človek zomrel

MEXIKO - Mexické ministerstvo zdravotníctva zaviedlo program núdzových opatrení po tom, ako sa v zaplavených územiach objavilo osem prípadov cholery, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V postihnutých oblastiach sa neodkladne urobia preventívne opatrenia a lekári musia nahlasovať podozrivé prípady. Osem prípadov cholery potvrdili v mexickom štáte Hidalgo v centrálnej časti krajiny. Jedna osoby chorobe podľahla. Prvý prípad cholery sa však objavil ešte pred príchodom búrkového počasia, ktoré v Mexiku prevláda od začiatku minulého týždňa. Nedostatok čistej pitnej vody v zaplavených oblastiach by situáciu mohol ešte zhoršiť.

Poslednú epidémiu cholery zaznamenali v Mexiku v 90. rokoch. Cholera je bakteriálne infekčné ochorenie, ktoré sa väčšinou prenáša znečistenou vodou alebo potravinami. Spôsobuje hnačky a zvracanie, ktoré môžu viesť až k smrti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies