V Mexiku zatkli ženu označovanú za šéfku drogového kartelu Beltrán Leyva

NETKY.SK • 14 September 2016, 09:37 • 2 min
V Mexiku zatkli ženu označovanú za šéfku drogového kartelu Beltrán Leyva

MEXICO CITY - Polícia na severozápade Mexika zatkla ženu, ktorá je považovaná za vodkyňu jedného z tamojších drogových kartelov a jej meno sa nachádzalo na zozname najhľadanejších zločincov v krajine. Informoval o tom v utorok šéf odboru vyšetrovania mexickej federálnej polície Omar García Harfuch, ktorého vyhlásenie priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Manželku niekdajšieho drogového bossa Héctora Beltrána Leyvu, zatknutého už pred zhruba dvoma rokmi, sa podarilo dolapiť v meste Hermosillo na území mexického štátu Sonora. Ide pritom o hlavnú podozrivú z nedávnej vlny násilia v plážovom stredisku Acapulco, kde kartel Beltrána Leyvu vedie mocenský boj s inými zločineckými skupinami.

 

Skupina okolo Beltrána Leyvu vznikla odštiepením od známeho mexického kartelu Sinaloa, pričom okrem obchodovania s drogami sa zameriava aj na vydieranie a únosy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies