V Mexiku zatkli ďalšieho podozrivého v prípade zmiznutia 43 študentov

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 10:15 • 2 min
V Mexiku zatkli ďalšieho podozrivého v prípade zmiznutia 43 študentov

MEXIKO - Mexická federálna polícia zatkla ďalšieho podozrivého v prípade zmiznutia 43 študentov vidieckej pedagogickej školy, ktorých uniesli vlani v septembri v mexickom štáte Guerrero. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Miguel Ángel Landa Bahena bol podľa polície spolupracovníkom hlavy drogového gangu Guerreros Unidos, ktorého členovia mali študentov uniesť a zmasakrovať, ich telesné pozostatky spáliť a zakopať do zeme.

 

Podozrivého sa podarilo chytiť v metropole Mexiko a pri zatýkaní mal pri sebe zbraň.

 

Mexická polícia od začatia vyšetrovania tohto prípadu zadržala už najmenej 105 podozrivých vrátane starostu mesta, kde študentov videli naposledy, ako aj množstva miestnych policajtov.

 

Študenti zmizli vlani 26. septembra cestou na protest v meste Iguala, kde chceli demonštrovať proti diskriminačným opatreniam vlády v oblasti školstva.

 

Všetky dôkazové materiály svedčia o tom, že na únose a následnej masovej vražde študentov sa podieľali skorumpovaní príslušníci polície, ktorí ich zadržali a odovzdali miestnemu drogovému gangu Guerreros Unidos.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies