V Mexiku zastrelili političku aj žiaka na školskom dvore

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 11:15 • 2 min
V Mexiku zastrelili političku aj žiaka na školskom dvore

CANCÚN - Na mexickom ostrove Isla Mujeres zastrelili kandidátku do mestského zastupiteľstva, ktorá bola podporovateľkou vládnej strany. Prokuratúra štátu Quintana Roo uviedla, že Rosely Magana zomrela v pondelok po tom, ako ju v sobotu spolu so straníckym aktivistom postrelili počas politického podujatia.

slovakia

left justify in out

Zosnulá bola kandidátkou Inštitucionálnej revolučnej strany (PRI) vo voľbách, ktoré sa budú konať 1. júla. Podľa spoločnosti na analýzu nebezpečenstva Etellekt je Magana už 15. kandidátom či kandidátkou, ktorých v Mexiku zavraždili v súvislosti s očakávanými voľbami. Guvernér štátu Carlos Joaquín González najnovší prípad odsúdil. Ďalší kandidát a člen strany Juan Carrillo Soberanis vyhlásil, že vražda mala politický motív.

 



Mexické úrady z mesta Reynosa zas informovali o zabití žiaka Jesusa Antonia Hernandeza Martineza. Bližšie informácie o prípade nezverejnili, no plánujú posilniť bezpečnosť na školách. Noviny El Manana píšu, že chlapec sa v pondelok hral na školskom dvore, keď ho zasiahla guľka z neďalekej prestrelky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies