V Mexiku zadržali Slováka, ktorého u nás odsúdili za podvod

NETKY.SK • 21 Január 2015, 12:35 • 2 min
V Mexiku zadržali Slováka, ktorého u nás odsúdili za podvod

BRATISLAVA - V Mexiku zadržali slovenského občana Roman C., ktorého u nás odsúdili za miliónový podvod na šesť rokov a šesť mesiacov.

slovakia

left justify in out

Na Slováka vydal medzinárodný zatýkací rozkaz Krajský súd v Nitre ešte v roku 2013. Ako informoval Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie policajného prezídia, zadržaný muž v roku 1998 ako konateľ spoločnosti uzatvoril zmluvu so Štátnym fondom cestného hospodárstva Bratislava o delegovaní právomocí súvisiacich s predajom diaľničných známok. Prevzal 81 800 diaľničných známok, ktoré mal dodať na distribučné miesta. "Bez súhlasu Štátneho fondu cestného hospodárstva diaľničné známky predal ďalším osobám bez toho, aby ich vyúčtoval. Získané peňažné prostriedky následne použil pre vlastnú potrebu," ozrejmil Wäldl. Ministerstvu dopravy tak spôsobil škodu v celkovej výške 29 675 000 Sk (zhruba jeden mil. eur).

 

Zadržanie medzinárodne hľadaného občana Slovenskej republiky na území Mexika sa podľa Wäldla podarilo po prvýkrát v histórii. Slováka zadržali ešte 13. januára, v súčasnosti sa čaká na rozhodnutie mexických orgánov o jeho vydaní na územie Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies