V Mexiku zadržali muža podozrivého z vraždy fotografa

NETKY.SK • 6 August 2015, 10:50 • 2 min
V Mexiku zadržali muža podozrivého z vraždy fotografa

MEXIKO - Mexická polícia zatkla muža podozrivého z vraždy známeho fotografa a ďalších štyroch žien, ktorých telá sa našli uplynulú nedeľu v byte v hlavnom meste Mexika.

slovakia

left justify in out

Na mieste činu našli vyšetrovatelia odtlačky prstov, ktoré sú totožné s mužovými, informoval v noci nadnes prokurátor Rodolfo Ríos Garza.

 

Agentúra DPA pripomenula, že na telách všetkých obetí boli stopy po mučení a všetky mali prestrelené hlavy.

Fotograf Rubén Espinosa (31) bol známy svojou prácou pre denník Proceso, ktorý je kritický k vláde. Pracoval aj pre miestne agentúry a často fotografoval sociálne protesty v regióne.

 

Espinosa nedávno odišiel do dobrovoľného exilu z mexického štátu Veracruz, kde sa cítil byť ohrozený. Veracruz je totiž pre novinárov nebezpečným miestom.

 

Podľa Výboru na ochranu novinárov (VON) - americkej neziskovej organizácie so sídlom v New Yorku - bolo v tomto mexickom štáte zavraždených od roku 2010 až 11 novinárov. Dvoch novinárov pochádzajúcich z Veracruzu zavraždili mimo neho. Jedným z nich je Espinosa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona