V Mexiku zadržali jedného z hlavných priekupníkov drogového kartelu Sinaloa

NETKY.SK • 30 November 2016, 10:21 • 2 min
V Mexiku zadržali jedného z hlavných priekupníkov drogového kartelu Sinaloa

MEXIKO - Jedného z hlavných priekupníkov ópia pracujúceho pre drogový kartel Sinaloa zadržali v juhomexickom štáte Guerrero. Oznámil to dnes úrad mexického generálneho prokurátora, citovala ho agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zadržaného muža identifikovali ako Vicenteho Carrilla Salmeróna. Podľa prokuratúry je podozrivý z vraždy policajtov a miestneho politika. Údajne tiež dohliadal na pestovanie a obchodovanie s marihuanou a ópiom, ktoré je podľa prokuratúry "jednou z hlavných príčin násilia" v regióne.

 

Mexická polícia uviedla, že Carrilla Salmeróna zatkli spoločne s jeho osobným strážcom v svetoznámom letovisku Acapulco. V držbe mal zbrane, kokaín a metamfetamín.

Zločinecká skupina, pre ktorú Salmerón pracuje, zrejme stojí za vraždou miestneho opozičného politika Reya Hernándeza z apríla tohto roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies